Ardıçlı Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu

WEB https://ardiclibistybo.meb.k12.tr
Adres : Ardıçlı Mahallesi, Mulla Mehmet Caddesi, No 24 Hassa/HATAY P.K 31730
VİZYON : VİZYONUMUZ DÜNÜ, BUGÜNÜ VE GELECEĞİ BİRLEŞTİREREK, ÇAĞIN GEREKTİRDİĞİ HER TÜRLÜ BİLGİ VE BECERİYİ KAZANMIŞ, MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI, YURDUNU, MİLLETİNİ VE BAYRAĞINI SEVEN YURTTAŞLAR YETİŞTİREN BİR OKUL OLMAK.
MİSYON : MİSYONUMUZ " ÖĞRENCİLERİN ÇEVREYE DUYARLI, İNSAN HAKLARINA SAYGILI OLMALARI İÇİN VARIZ. " TÜRK MİLLETİNİN; MİLLÎ, MANEVİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ BENİMSEYEN, KORUYAN, GELİŞTİREN VE SORUMLULUKLARININ BİLİNCİNDE OLAN, ÖZGÜVENE SAHİP BİREYLER YETİŞTİRMEK İÇİN VARIZ. " TOPLUMUN REFAH İÇİNDE YAŞAMASI, KALKINMASI VE GELİŞMESİ İÇİN VARIZ.
BAŞARILAR : *Okulumuzun 2015,2021 ve 2022 yıllarında kabul edilmiş 4 adet Erasmus+ projesi vardır. *2022 yılında öğrencilerimizin hazırladığı Biyoloji alanındaki TÜBİTAK Projesi Adana Bölge Şampiyonasında Bölge 2. olmuştur. *Okulumuzun açıldığı günden itibaren sportif alanda il ve ilçe bazında onlarca başarısı mevcuttur.

Saatler : 08.10/14:30
Isınma : Kaloriferli
Servis :
Ulaşım : Ulaşım Hassa-İskenderun dolmuşlarıyla ve Şehirler arası(Gaziantep/K.maraş-Antakya) otobüsleriyle sağlanmaktadır. Okula ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.
Yerleşim Yeri : Ardıçlı´nın nüfusu 2008 sayımına göre 4165 olmakla beraber çevre ilçelere, il merkezine ve çevre illere ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Okulumuzda görev yapan öğretmenlerimizin % 80´i Hassa ilçe merkezinde ikamet etmektedir. İsteyen öğretmen arkadaşlarımız Ardıçlı´da da ikamet edebilmektedirler.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Hatay il merkezine 70 km, ilçe merkezine 7 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler : Öğrencilerimizle Girls in STEM etkinliklerine katılım, 4-6 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlenecek Tekno-Uzay projesine katılım. 2022 TÜBİTAK Projesi Biyoloji alanında Bölge 2.liği.
Proje Çalışmaları : 2016 ve 2017 yıllarında Tübitak 4006 Bilim Fuarları Projesi okulumuzda yürütülmüştür. Öğrencilerimizin hazırladığı proje 2022 yılında TÜBİTAK Adana Bölge Şampiyonası´nda Bölge 2.si olmuştur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 2015 çağrı döneminde kabul edilen ve 2016 yılının Eylül ayında Danimarka'daki Yatılı Okulları inceleyip iyi uygulamalarını okulumuza yerleştirmeye yönelik Fullfilling Activities in Boarding Leisuretimes ( FABL ) projemiz başarıyla tamamlanmıştır. 2021 yılında kabul edilen 'No to Bullying' adlı Erasmus Projemiz devam etmektedir. 2022 yılında kabul edilen 'We Must Use Technology Correctly' Erasmus projemiz devam etmektedir. 2022 yılında kabul edilen 'Happy Schools' Erasmus Projemiz devam etmektedir. 2023 yılında kabul edilen 'Digital Life' adlı projemiz yeni başlamıştır. Bu projeler kapsamında birçok öğretmenimiz ve öğrencimiz Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde eğitimlere katılmıştır. 2023 ve 2024 yıllarında da projelerimiz kapsamında öğretmenlerimiz AB'nin çeşitli ülkelerinde eğitimlere katılacaktır.